(Za)Žij!

S radostí a hrdostí uzavíráme kapitolu projektu (Za)Žij! -projektu zaměřeného na obnovu a posílení měkkých dovedností mládeže ve věku 15-26 let v okolí Třebíčska. V rámci toho proběhly 3 víkendové akce, které měli za úkol kromě nezapomenutelných zážitků a posílení měkkých dovedností i to, aby se v Třebíči rozrostla LARPová komunita

Srpnové Larvové Setkání

Srpnové setkání, navržené jako brána k larpu pro širší veřejnost, nám umožnilo zahájit projekt tím nejlepším způsobem. Účastníci byli zavedeni do světa rolových her prostřednictvím interaktivních aktivit, jako bylo vyrábění zbraní a kostýmů, seznámení s komorním larpu a zkoušení měkčeného boje. Tato událost nejen přinesla nové tváře do komunity, ale také podnítila zájem o to, co to vlastně LARP je. Této akce se zúčastnilo celkem 20 lidí z toho 5 úplně nových tváří, které LARP zaujal.

Víkendová Akce "Hranice - První Smlouva"

Druhá víkendová akce, s názvem "Hranice - První Smlouva," byla koncipována pro mírně pokročilé a zkušené hráče. V žánru weirdwest spojila prvky westernu s nadpřirozenými aspekty, vytvářejíc fascinující a temné prostředí. Hráči, rozdělení do tří skupin, čelili nejen nadpřirozenému problému Smutku duchů, ale také museli vyrovnat se s odlišnostmi mezi svými postavami a tím odkud pochází. Tato akce nikoliv pouze rozvíjela týmovou spolupráci, ale též nabízela prostor pro osobní růst a řešení komplexních situací. Akce se nakonec odehrávala v komornějším duchu, kde hráčů bylo 12. 

Víkendová Akce "Hrdinové a Zrádci: Odplata"

Poslední víkendová akce, "Hrdinové a Zrádci: Odplata," byla šitá na míru pro nové hráče a ty, kteří se teprve seznamují s larpovým světem. Cílem bylo podporovat zdravou komunikaci a spolupráci v rámci kolektivu, umožňujíc nováčkům ponořit se do larpového dobrodružství bez obav. Tato akce se těšila velkému zájmu a přilákala nejvíce nových tváří do světa LARPu. Celkem se této akce zúčastnilo 20 hráčů z toho úplných nováčků 9 nováčku.

Projekt (Za)Žij! nebyl pouze o rolových hrách; byl o vytváření prostoru pro osobní a sociální rozvoj. Kombinací zábavy, interaktivních her a podnětných příběhů jsme vytvořili komunitu, kde každý má příležitost objevit, rozvíjet a propojovat své měkké dovednosti. 

Děkujeme všem, kteří se podíleli na úspěchu tohoto projektu, a těšíme se na další dobrodružství, která nám LARPová komunita v Třebíči přinese.

Fotogalerie: