WAFK Challenge 2021

Dne 3.7. se konala soutěž WAFK Challenge 2021. Cílem akce bylo popularizovat posilování na workoutovém hřišti pro veřejnost. Dále je tato akce vyvrcholením workoutové sezóny pro místní komunitu. Celkem soutěžilo 13 dětí, 20 soutěžících v kategorii muži 15+ a 5 děvčat v kategorii dívky 15+. Shodou náhod byl tento den také mezinárodní den shybů, tak přidávám údaj, že jsme přispěli minimálně 689 přítahy k hrazdě.

Vše začalo v 10:00 dětskou kategorií. Byl postaven registrační stan, kde si dítě vyzvedlo svůj soutěžní lístek a rodič vyplnil potřebné papíry (covid, gdpr, bezpečnost). Dále se konala hromadná rozcvička, která děti rozhýbala a připravila na výkon. Dětem bylo vysvětleno, že i přes to, že akci říkáme soutěž, nejvíce soutěží sami se sebou a není důležité jak se umístí. Dětí se účastnilo 15 ve věkovém rozpětí 6-14 let. Mladším účastníkům byli na blízku rodiče a podporovali je. Soutěž probíhala tak, že hlavní rozhodčí (Adam Ferencz) vždy svolal všechny a oznámil disciplínu. Sportovní rozhodčí (Jonáš Ferencz) pak demonstroval a vysvetlil správné provedení.

Každé dítě, které soutěžilo si vždy našlo svého rozhodčího. Ten mu kontroloval správné provedení cviků a zapsal výsledek. S výsledkovými listy se pak chodilo do stanu, kde se vše zadávalo do počítače a vyhodnocovalo. Děti podávaly skvělé výkony a některé dokonce podaly lepší výkon jak dospělí. Soutěžní disciplíny byli následující:

  1. Přítahy
  2. Hand release pushup
  3. Skok z místa do dálky
  4. Výdrž ve visu
  5. Wall sit
  6. Běh 400m okolo plovárenské

 

Nejlépe se umístili:

  1. Sebastian Průša 371 bodů
  2. František Nehyba 369 bodů
  3. Anežka Nehybová 363 bodů

Celé výsledky jsou zde v tabulce. Prvním třem byli předány ceny, poté každé dítě dostalo diplom a vybralo si svou cenu. 

Po dobu celé akce měli všichni k dispozici vodu, ovoce, přesnídávky, musli tyčinky. Každy účastník který splnil disciplíny na závěr akce dostal burger díky spopupráci s hodovna-rozvoz.cz.

V mezipauze před vyhodnocením dětem demonstroval základní práci s osou Jan Zavadil - vzpěřač a crossfitter. Děti si vše vyzkoušely s dřevěnými tyčkami.

Ve 13:00 začala soutěž starších. Atmosféra zhoustla a všichni se začali poctivě individuálně připravovat. Princip soutěže byl stejný. Vzhledem k tomu, že souťěžili i organizátoři, platilo, že jim vždy výsledek musí zapsat jiný rozhodčí. Vše začalo soubojem v maximu přítahů Zde dominoval Davydenko Yevhen který si stanovil svůj nový osobní rekord 36 přítahů. Velmi zajímavý byl také trojskok, který zpestřil paletu disciplín. Zde Jan Zavadil skočil neskutečných 9 metrů 1 cm a Adam Ferencz si zvedl své maximum na 8 m 95 cm. V disciplíně wall sit dominovala Anička Hubáčková, která díky své silné vůli překonala bolest a vydržela úžasných 13 min v tomto nekomfortním posedu. Velkou motivací pro všechny byla vítezka kategorie dívek Lucka Sedláková, která se zároveň účastnila i kategorie mužů, kde získala neuvěřitelné sedmé místo z 20 účastníků.

Disciplíny - Starší 15+ (muži)

  1. Přítahy
  2. Dipy
  3. Trojskok z místa do dálky
  4. Vznosy
  5. Wall sit
  6. Výdrž ve visu nadhmat
  7. Běh 400m okolo plovárenské

Disciplíny - Starší 15+ (ženy)

  1. Přítahy + odporová guma fialová
  2. Kliky
  3. Trojskok z místa do dálky
  4. Sedy lehy (1 minuta)
  5. Wall sit
  6. Výdrž ve visu
  7. Běh 400m okolo plovárenské

Na závěr akce se vyhlásili vítězové a šlo se hodovat na burgerech.

Výsledky kategorie muži 15+:

  1. Davydenko Yevhen 355 bodů
  2. Adam Ferencz 353 bodů
  3. Jan Zavadil 351 bodů

Výsledky kategorie dívek 15+:

  1. Lucka Sedláková 379 bodů
  2. Péťa Nováková 374 bodů
  3. Anna Hubáčková 369 bodů

Byl o nás také napsán článek v havlickobrodsky.denik.cz.

Akce se velmi vydaříla a všichni se těší na další ročník. Máme spoustu nápadů jak vše posunout směrem dopředu.

Sledujte WAFK na FB, Insta a webu.

Fotky z wafku 2021 na rajčeti, v plné kvalitě pak na google disku. Děkuji všem fotografům Anet, Nelče, Davidovi a Peťanovi :)

album:https://garrukaf.rajce.idnes.cz/WAFK_Challenge_2021/

disk: https://drive.google.com/drive/folders/1E-uobzw-R9xzDF73wjTHeGfKmPvqmDhA?usp=sharing

 

Fotogalerie: