Horizont 2023

V letošním roce proběhl již třetí ročník přednáškového festivalu Horizont. Návštěvníci si nově mohli vyzkoušet neformální posezení s přednášejícími anebo si znovu užít vystoupení hned dvou přednášejících na jedné akci. I tentokrát se našim posluchačům povedlo zaplnit hned několik třebíčských sálů.

Sérii zahájil 18. července Stanislav Havlíček se svou přednáškou Na misi s Lékaři bez hranic. Akce byla doprovázena sbírkou, na které se podařilo vybrat 3710 Kč na pomoc Lékařům bez hranic (MSF). Na další vystoupení jsme si museli počkat téměř měsíc – konkrétně do 14. srpna, kdy dorazila Petra Procházková a Kulisy zahraničí, ve kterých se věnovala převážně válce proti Ukrajině. O dva týdny později, 28. srpna, mluvili o Biblických bizárech hned dva přednášející. Byli jimi Jakub Helebrant a Karel Müller, kteří jsou známější pod jménem Pastoral Brothers. Přednáškový cyklus zakončil 9. září Josef Lhotský a jeho Bakteriální horoskop.

Hned dvě z akcí byly následovány neformálními posezeními s přednášejícími v restauraci Jak jinak. Návštěvníci tak měli možnost položit své otázky i v méně oficiálním prostředí beze strachu z nutnosti mluvit před plným sálem.

I letos bychom rádi poděkovali za podnětnou a v drtivé většině pozitivní zpětnou vazbu.

Fotogalerie: